Drama u Sinju: Direktor Autoprijevoza poslao zaštitare na radnike koji štrajkaju glađu zbog otkaza!

U SINJU dva dana prava drama! Trojica vozača sinjskog Autoprijevoza zbog otkaza štrajkaju glađu. Šef HUS-a Ozren Matijašević nije žalio truda nego je popodne potegao do glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da se raspita što je s brojnim kaznenim prijavama koje su podnesene protiv Uprave sinjskog autoprijevoznika i vlasnika Mate Jujnovića.

Dignuta optužnica za 17 kaznenih djela

"Glavni državni odvjetnik upoznao me je sa statusom svih predmeta. U jednom predmetu zatražena je istraga, u drugom je, pak, dignuta i optužnica za 17 kaznenih djela, ali nije zakazana rasprava. Ovo je bilo vrlo značajan sastanak jer se pokazalo da su radnici  koji su upozoravali na kriminal bili u pravu. A zbog toga su i dobili otkaze. Sada sam na putu do njih, zamolit ću ih da prekinu štrajk i da svoje zdravlje više ne ugrožavaju. A mi ćemo s naše strane učiniti sve da pravno osporimo nelegalne otkaze", kazao nam je Matijašević.

Dramatično je bilo sinoć. Direktor Jakov Jerkan, inače, član Viteškog alkarskog društva, poslao je na prosvjednike zaštitare. Bilo je natezanja, zaključavanja, iz prostora u kojem štrajkaju ipak ih nisu uspjeli izbaciti.

HUS zatražio od VAD-a izbacivanje Jerkana

"Kako se postupak vodi i protiv direktora, koji bi kao alkar, morao znati što je čast, a ne ovako ići na svoje radnike, zatražit ćemo da Alkarsko društvo poduzme odgovarajuće mjere i regulira njegov status. Radnje koje radi naprosto su nespojive sa Statutom društva", kaže Matijašević. Tražit će da VAD izbaci Jerkana.

Šef HUS-a očekuje da pravna država iskaže efikasnost u slučaju Autoprijevoza. "U situaciji kada se sudi bivšem premijeru i kada je HDZ pod istragom, nema nikakva razloga da se procesi ne vode i protiv Mate. Da, da, baš Mate. Jujnovića. On je vlasnik, i stoji iza svega. Zasluženo je postao predmet interesa Državnog odvjetništva", drži Matijašević.

Neviđeno iživljavanje

Kaže kako je u slučaju otpuštenih radnika Autoprijevoza na djelu neviđeno iživljavanje vlasnika Jujnovića i direktora Jerkana. "Otkaze su im dali navodno zbog smanjenog opsega posla, a istovremeno su zaposlili nove mlade vozače na određeno. A razlog zbog kojih su izabrali njih trojicu ući će u antologiju ljudske gluposti i nekorektnosti. Obrazložili su im da je izbor pao na njih, jer su već u poodmakloj dobi, situirani su, imaju kuću, auto, odškolovali su djecu. To je neviđeno", zgrožen je šef HUS-a. 

Pročitajte više