Drama u splitskom HSP-u: U 12 sati brava promijenjena dva puta, Tomasović pred izbacivanjem!

DRAMA u splitskom HSP-u. U nepunih 12 sati dvaput je promijenjena brava na stranačkim prostorijama. Prvo su bravu sinoć promijenili ljudi odani bivšem predsjedniku dr. Hrvoju Tomasoviću, da bi jutros uoči tiskovne konferencije svoju bravu ponovno stavili Đapićevi povjerenici Josip Matković i Ivan Turudić. 

Tajnik HSP-a nije bio razoružan, otišao je jer zaštitare nije zvao predsjednik?

Ako je za vjerovati povjereniku Matkoviću, odbrojeni su dani dr. Tomasovića u HSP-u. Posla će imati i policija.

"Odvjetnica HSP-a prijavila je policiji Tomasovića i još jednog člana za uništenje i oštećenje tuđe stvari, odnosno, skidanje stare i stavljanje nove brave. Tomasović i njegovi su pred isključenjem iz stranke. Ništa od onoga što se izvijestilo o sjednici Glavnog stana nije istina. Tajnik stranke nije došao naoružan, to je najobičnija laž. Otišao je jer se nije slagao s tim da ga pretresaju zaštitari. Njih može jedino angažirati predsjednik stranke, a on to nije napravio", izjavio je za Index povjerenik Matković.

Suspenzije nisu stavljene van snage

Po njemu, suspenzije nad Tomasovićem te Ivanom Protrkom i Denisom Šešeljem, šefovima splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske organizacije HSP-a, i dalje su važeće.

"Glavni stan ne može staviti van snage odluke predsjedništva, pogotovo što Tomasović nije suspendiran kao član Glavnog stana, već kao predsjednik splitske podružnice HSP-a. I jučerašnja izjava predsjednika Glavnog stana Mirka Duspare pokazuje da se on nije najbolje snašao u ovoj situaciji", osvrnuo se Matković. 

Tvrdi da Tomasović, Šešelj i Protrka dezinformiraju javnost netočnim tumačenjem odluka stranačkih tijela.

Pitanje brave, Glavnog stana i predsjedništva

Kako bilo, trenutna situacija u HSP-u je sljedeća. Glavni stan govori jedno, predsjedništvo drugo. Po jednima je Tomasović i dalje šef splitske podružnice i po tome ima pravo mijenjati brave, po drugima nije i sebi daju za pravo da oni promijene bravu. Bit će stoga zanimljivo pričekati odluke predsjedništva koje danas zasjeda. 

Pročitajte više