Tomasović: HSP nema budućnosti dok su u njemu Đapić i njegove marionete

Foto: Index

PREDSJEDNIK HSP-a Danijel Srb i smijenjeni predsjednik splitske podružnice Hrvoje Tomasović danas su ukrstili koplja na Radio Splitu. Tomasović je istaknuo kandidaturu za predsjednika stranke te zatražio mandate, odgovor je brzo uslijedio. Smijenjen je, a na njegovo mjesto postavljen Ivan Turudić.

Srb: Split sam zatražio mandate, pa eto im sad...

Srb je objasnio zašto. "Pripremamo stranku za izbore. Upravo je iz Dalmacije došao prijedlog da se snosi odgovornost za postignute rezultate, a najslabiji su upravo u 10. izbornoj jedinici, i to uvjerljivo. Zato se trebaju snositi konzekvence, svatko mora snositi svoj dio odgovornosti za neuspjeh", kazao je Srb.

Ne vidi smjenu Tomasovića kao obračun zbog kritika. "Predsjednik županijskog HSP-a Protrka nije upućivao nikakve kritike pa je također smijenjen. Ne radi se o osobnom odnosu i odgovoru na kritike, već upravo postupamo po prijedlogu iz Splita", ironizirao je situaciju Srb.

HSP, samo koji?

Tomasovića je razočarao svojim "mlakim" nastupom.

"Zvuči to dosta neuvjerljivo. Moram vas podsjetiti da ste vi bili nositelj liste u 10. izbornoj jedinici i da meni niste dali da budem nositelj, iako sam htio staviti svoju glavu na panj", odgovorio mu je Tomasović. 

Po njemu je cijeli problem što je HSP identificiran sa Antom Đapićem te dobar rad splitske podružnice nije mogao naići na adekvatnu podršku biračkog tijela.

"Mi smo pobudili interes za pravaštvo u Dalmaciji, ljudi su se odlučili da će glasati za HSP, samo koji. Glasali su za onaj Ruže Tomašić, jer je pamte kao poštenog borca protiv droge. To su uzroci, a ne loš rad splitske podružnice, jer smo mi više izašli u javnosti u proteklih godinu i pol dana nego cjelokupna Hrvatska stranka prava", branio je Tomasović svoje stavove.

Neće za HSP, dok god je tu i Đapić

Nije to Srba previše dojmilo. "Evidentno je da argumenti ne stoje, ne može rezultat u Splitu pasti na razinu rezultata u Rijeci. U drugim dijelovima Hrvatske bili su isti nositelj pa je opet bio bolji rezultat. Nitko nije nametao tko će biti nositelj liste, to je bio autonoman izbor", ogradio se Srb.

"Naravno da niste vi, Ante Đapić je zabranio. Mi u 10. izbornoj jedinici za izbore smo potrošili 50 tisuća kuna, a počasni samo toliko potroši na gorivo i kartice. U 6. izbornoj jedinici, bastionu HSP-a, doživjeli su mnogo veći debakl nego ovdje. Dalmatinci su prkosni i ponosni ljudi, odlučili su da neće glasati za HSP, dok god je Đapić tamo, svidjelo se to vama ili ne", bio je Tomasović brutalno iskren. 

Tomasović od Srba zatražio da ga isključi iz stranke

Đapić se možda jest povukao, ali je postavio svoje povjerenike, kaže Tomasović.

"Ivan Turudić je njegov vojnik, on sam izjavljuje kako se baca na metak za njega. Kakve će to rezultate imate, to ćete vidjeti na lokalnim izborima, a ja vam želim da me izbacite iz stranke što prije. Da osobno vi izvršite egzekuciju. Dozvolili ste da se od vas napravi marioneta, niste imali hrabrosti reći popu pop i bobu bob. Kako vi mislite povesti pravaše, pa ovo je politika Darinka Kosora, i on bi bio čvršći", uzrujao se Tomasović.

"Nije trenutak da netko vlastiti neuspjeh skriva napadom na druge, to bježanje od odgovornosti zbog slabog rezultata", i dalje je pokušavao zadržati distancu Srb.

Đapić opet ide na Tajland?

Javilo se nekoliko slušatelja. Podržali su Tomasovića. Nekima se nije svidio Đapić, a nekima Srb. I neće glasati za HSP dok god su njih dvojica tamo.

"Nema ništa od toga dok je hobotnica Ante Đapića tu. On se već povlačio 2007. godine kada je rekao da je on kapetan koji će odsukati brod. Sad će opet otići na Tajland pa će kada se vrati putem svojih dupelizaca, tako ih je sam nazvao na Facebooku, nastavljati dalje upravljati strankom. HSP vam je firma, d.o.o. Ante Đapića. Nemojte misliti da ne vrijedi ako nije u Saboru, ostalo je još dosta toga za istrgovati. No, narod sve vidi, ne možete ga varati. HSP nema budućnost dok su u njemu Đapić i njegove marionete", zaključio je Tomasović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara