Dražen Bošnjaković, nasljednik Ivana Šimonovića na mjestu ministra pravosuđa?

NAKON što je aktualni ministar pravosuđa Ivan Šimonović najavio da napušta mjesto u hrvatskoj Vladi te odlazi u UN, sve su učestalije spekulacije tko bi ga trebao naslijediti na toj funkciji. Prema prvim navodima koji su se pojavili u medijima, jedan od potencijalnih nasljednika je Dražen Bošnjaković, aktualni državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa. Iako se navodilo da je protiv Bošnjakovićeva imenovanja Šeksova struja u HDZ-u, čini se da će upravo Bošnjaković biti imenovan novim ministrom pravosuđa.

Upravo je Dražen Bošnjaković izbor i premijerke Jadranke Kosor za nasljednika Ivana Šimonovića te se očekuje da će Bošnjaković biti predstavljen Saboru kao novi ministar. I Šimonović se složio s premijerkom oko svojega nasljednika jer je "Bošnjaković ušao duboko u sve procese i puno je toga napravio", navodi Večernji list.

Iako se spekuliralo da Pantovčak na mjestu ministra pravosuđa želi vidjeti riječku sutkinju Iku Šarić koja je dosudila neke od najstrožih kazni u hrvatskoj sudačkoj praksi, Ured predsjednika je tu informaciju demantirao. Ika Šarić generala Mirka Norca je osudila na sedam godina zatvora, kirurgu Ognjenu Šimiću je "odrezala" devet godina zatvora, dok je okrutnom ubojici Ivanu Dvorskom osigurala 40 godina iza rešetaka.

Bošnjaković je rođeni Vukovarac, koji je bio HDZ-ov zastupnik u Saboru i član Središnjeg odbora HDZ-a. Za njegovo imenovanje izjasnila se i bivša ministrica Ana Lovrin koja dodaje kako je upravo Bošnjaković upućen u sve pregovore s EU, što je posebno važno nakon nedavnog otvaranja poglavlja Pravosuđe.

Pročitajte više