Dražen Breglec predstavio kandidaturu za predsjednika HSLS-a

PREDSTAVLJAJUĆI svoju kandidaturu za predsjednika HSLS-a, glavni HSLS-ovac Međimurske županije Dražen Breglec danas je izjavio da bi izbor Ivana Čehoka za novog predsjednika stranke dugoročno značio potpuni nestanak HSLS-a s hrvatske političke scene.

Na konferenciji za novinare u središnjici HSLS-a, Breglec je optužio v.d. predsjednika stranke Čehoka da je izgubio veliki dio svoje vjerodostojnosti - da je na stranačkim sjednicama bio protiv koalicije s HDZ-om, a izvan HSLS-a govorio suprotno.

"Izbor Čehoka za predsjednika dugoročno bi značio potpuni nestanak HSLS-a, a mi nakon izbornog neuspjeha moramo poraditi na vjerodostojnosti i imidžu pouzdane stranke", rekao je.

U prilog tvrdnji da Čehok nije prava osoba za predsjednika HSLS-a, Breglec je kazao da Čehok, uz dužnost gradonačelnika Varaždina, ima i brojne druge obveze zbog kojih, kaže, ne bi mogao učinkovito voditi stranku.

Mišljenja je da je HSLS odmah nakon parlamentarnih izbora morao ući u koaliciju s HDZ-om, da je Čehok trebao pristati na HDZ-ovu ponudu i prihvatiti mjesto ministra, kako bi HSLS sa svojim stavovima sudjelovao u kreiranju državne politike.

Optužio je vodstvo HSLS-a da je namjerno predložilo Hrvoja Vojkovića za ministra gospodarstva znajući da Ivo Sanader kao mandatar to ministarstvo neće prepustiti drugim strankama.

"To je bila namještaljka i dokaz da su se pregovori s HDZ-om namjerno vodili kako HSLS ne bi ušao u novu vladu", ocijenio je.

Ako na izbornom saboru stranke 17. siječnja bude izabran za predsjednika HSLS-a, Breglec je najavio da će promijeniti Statut stranke i produljiti izborni ciklus s dvije na četiri godine, smanjiti ovlasti predsjednika i omogućiti stvaranje jakog tima koji bi učinkovito vodio stranku.

Kao glavni cilj postavio si je vraćanje povjerenja u stranku među članstvom i simpatizerima, te početak pregovora s HDZ-om kako bi se HSLS-u osiguralo jedno ministarsko mjesto u vladi.

Također, Breglec je najavio i temeljite pripreme za predstojeće lokalne izbore, na kojima, kazao je, HSLS mora popraviti rejting.

Naglasio je da za svoju kandidaturu za predsjednika HSLS-a ima potporu 11 stranačkih županijskih organizacija, koje su ga, kako je rekao, predložile nakon što je Đurđa Adlešić odustala od kandidature, a od Čehoka su čuli "da mu je kandidatura više kazna nego nagrada".

U HSLS-u nisu htjeli izvijestiti je li osim Čehoka i Bregleca još netko podnio kandidaturu, iako rok za podnošenje istječe večeras u ponoć.

Pročitajte više