Dražen Slavica zbog prijetnji traži suđenje izvan Šibenika

ODVJETNIK bivšeg vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Dražena Slavice, Čedo Prodanović, zatražio je da se njegovom klijentu sudi izvan Šibenika jer smatra da se u tom gradu stvorila negativna klima koja bi Slavici mogla naštetiti.

Prodanović je istaknuo kako nije bitno pred kojim će sud Slavica biti izveden, dok god to nije šibenski. Iako ne dovodi u pitanje objektivnost suda, Prodanović smatra da njegov klijent zaslužuje suđenje u "neostrašćenoj okolini", što Šibenik nije, prenosi Jutarnji list. "Šibenik je mala sredina, a u cijeli je slučaj uključen velik broj osoba", kaže Prodanović i ističe kako je od samog početka stvorena atmosfera u kojoj je krivac za kornatsku tragediju unaprijed određen.

"Ne dovodimo u pitanje objektivnost šibenskog suda, ali i on se sastoji od živih ljudi koji rade u gradu gdje svatko svakoga zna i postoji mogućnost podsvjesne reakcije. Kako bismo eliminirali takvu mogućnost, primjerenije je odrediti nadležnost suda u kojem će biti zajamčeno pošteno i nepristrano suđenje", rekao je Prodanović za Jutarnji list, te istaknuo kako je drugi razlog za ovaj zahtjev sigurnost njegovog klijenta.

Slavica proteklih dana, tvrdi Prodanović, prima brojne prijetnje, a kako nitko ne može jamčiti da te prijetnje neće biti realizirane i to se mora uzeti u obzir prilikom određivanja nadležnog suda, tvrdi Prodanović.

J.C.
Foto: Pixsell

Pročitajte više