drniš: otvorena tržnica, obnovu koje je financirao usaid

U središtu Drniša danas je svečano otvorena obnovljena gradska tržnica u obnovu koje je uloženo 330 tisuća dolara, a financirala ju je američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

U nazočnosti brojnih Drnišana, gradskih i županijskih predstavnika tržnicu je Drnišanima na uporabu predao William Jeffers, direktor USAID-a za Hrvatsku. On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom između Drniša i USAID koja je temeljena na zajedničkom Memorandumu o razumijevanju, zahvaljujući kojem su Amerikanci do sada na drniško područje u obnovu infrastrukturnih objekata uložili 1,750.000 dolara.

W. Jeffers danas je otvorio košarkaško i rukometno igralište izgrađeno u športskom centru Podvornici u Drnišu te školsko igralište u zaseoku Živkovićima u Radoniću.

Amerikanci su financirali i obnovu crpne stanice u Kanjanima za vodovod Miočić - Biočić te dalekovoda od Žitnića do Sedramića koja su područja također danas obišli.

Jeffers je istaknuo kako je američka vlada preko svoje razvojne agencije od 1992. u Hrvatskoj u razne projekte obnove, povratka prognanih, izgradnje demokratskih institucija i razminiranje uložila više od 280 milijuna dolara.

Ulaganjem u Drniš te u druga područja u Hrvatskoj Amerikanci dijelom vraćaju ono što je više od dva i pol milijuna ljudi podrijetlom iz Hrvatske uložilo u razvoj Amerike, istaknuo je Jeffers. Dodao je da je prijateljstvo Drniša i USAID-a ujedno potvrda u praksi prijateljstva Hrvatske i SAD-a. Drnišanima je najavio i daljnju potporu, posebice u razvoju poduzetništva.

(Hina) avuk vkn

Pročitajte više