Drugi krug privatizacije škverova najavljen za sredinu studenog

MISIJA spašavanja škverova Damira Polančeca je odvela u Bruxelles, gdje se sastao s predstavnicima Ureda za tržišno natjecanje Europske komisije. Polančec je novinarima kazao kako su u prvom krugu privatizacije shvatili da različiti ponuđači različito tumače formule za izračunavanje ukupnih troškova restrukturiranja brodogradilišta pa je stoga u Bruxellesu dogovoren jedinstveni način izračuna ukupnih troškova.

"Mislim da imamo razloga za optimizam u drugom krugu privatizacije, ali dogovoreno je da nećemo još izlaziti u javnost s detaljima", rekao je Polančec i najavio da će novi natječaj za privatizaciju brodogradilišta biti raspisan sredinom studenog. U prvom su krugu, podsjećamo, valjane ponude stigle samo iz tvrtki More Trogir i Adria Mar koje su bile zainteresirane za Brodotrogir i Brodosplit.

Polančec je također najavio kako se tekst natječaja neće mijenjati, ali će biti pojašnjen način izračuna ukupnih državnih potpora, kao i ukupnih troškova restrukturiranja i vlastitog doprinosa. "Vjerujem da ćemo zbog toga u drugom krugu imati više ponuda", tvrdi Polančec i dodaje kako će Vlada snositi maksimalno 60 posto troškova preustroja brodogradilišta.

Pročitajte više