Državni centar 112 - snijeg prouzročio teškoće u prometu

Snijeg koji pada na području Ličkosenjske, Zadarske, Šibenskokninske, Splitskodalmatinske i Dubrovačkoneretvanske županije uzrokovao je teškoće u prometu, ali prometnice se čiste, te većih teškoća i ograničenja ima samo u Lici, izvijestio je popodne Državni centar 112.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji snijeg je padao u Splitu i okolici, ali bez većih posljedica za odvijanje prometa, dok je bura uzrokovala teškoće u pomorskom prometu.

Na području Vrgorca ima nekoliko centimetara snijega, ceste se čiste, prometuje se uz uporabu zimske opreme, a škole (i osnovne i srednje) nisu radile.

Na području Sinja palo je oko 2 centimetra snijega, a problema ima samo u brdskim naseljima gdje vjetar stvara zapuhe, koji su kod Zelova i Voštana na mjestima i 1,5 metara.

Na makarskom području na Biokovu pao je metar snijega, te se na cestama ispod Biokova koristi zimska oprema.

Središte Podgore bilo je, zbog kvara, bez struje od 9 do 11 sati, a nakratko, od 15 do 15,10 sati, bez struje je ostalo Makarsko primorje od Brela do Živogošća.

Snijeg pada i na Braču, a najviše ga je 30 centimetara na Vidovoj gori. Promet državnom cestom D113 odvija se zahvaljujući radu zimske službe, s tim da autobusi kasne.

Snijeg je padao i na Hvaru, a sve prometnice očišćene su od snijega i otvorene za promet tijekom prijepodneva. Zbog bure u prekidu je katamaranska linija iz Splita.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije najviše teškoća bilo je na Pelješcu, gdje se prometuje uz korištenje zimske opreme, dok na drugim područjima nema ograničenja.

Zbog većeg kvara na dalekovodu od 14 sati poluotok Pelješac ostao je bez opskrbe električnom energijom.

U Zadarskoj županiji promet na dionici A1 Posedarje-Maslenica-Sv.Rok zabranjen je za sva vozila, trajekti za Pag ne plove, a Paškim mostom prometuju samo osobna vozila, kao i dionicom Jadranske magistrale Sv. Marija Magdalena-Senj.

Prema zadarskim otocima plovi se uz teškoće.

Nakratko, od 11,30 sati do 11,35 sati, trećina Zadra bila je bez struje jer je došlo do preopterećenja mreže zbog povećane potrošnje.

Snijeg je jutros padao i na području Šibensko-kninske županije, no nije prouzročio veće teškoće u prometu.

Zbog velikog broja kamiona koji se nalaze u Gračacu, policija u Kninu preusmjerava tegljače i kamione s prikolicom na cestu Kistanje-Obrovac.

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima bez struje je područje šibenske Dubrave.

U Požeško-slavonskoj županiji, kod mjesta Ferovca u 14,09 sati jedno je osobno vozilo sletjelo s prometnice i udarilo u most, pri čemu je oštećen distributivni plinovod za naselja Kula i Bektež. Plinovod je do daljnjega zatvoren, a otklanjanje kvara i normalizacija opskrbe očekuje se do 18 sati.

Kao mjera opreza (zbog opasnost od curenja plina) od 14,20 do 15,05 sati bio je zatvoren sav promet cestom D-51 između Kule i Ferovca.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, prema informaciji d.o.o. "Cesta" Bjelovar, zbog izlijevanja vode na kolnik za sav promet zatvorena je lokalna cesta Dražica-Orlovac na području između Velikog Grdevca i Nove Rače.

Centar obrane od poplava za područje Virovitičko-podravskoj županiji popodne u 15 sati donio je rješenje o prekidu redovite obrane od poplava na slijevnom području Županijski kanal, dionica potok Brežnica i potok Čađavica, izvijestio je Državni centar 112.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više