Državni centar za obavješćivanje o požarima

POŽAR na Dinari kod mjesta Brezovac, na predjelu Dolac, u Šibenskokninskoj županiji, još uvijek nije ugašen i širi se prema vrhu planine (granica prema BiH), izvijestio je noćas Državni centar za obavješćivanje.

Vatra je zahvatila površinu od 700 x 400 metara s travom i bukovom šumom.

Oko 16,05 sati dojavljeno je i o požaru u mjestu Radovčići na kninskom području koji je ugašen u 21,15 sati. Vatra je zahvatila travu i drveće smreke na nepristupačnom terenu.

Požar koji gori od 16. kolovoza, a proširio se iz Federacije BiH na oko dva kilometra sjeverno od Vrgorca u Županiji splitsko-dalmatinskoj, stavljen je pod kontrolu. Državni centar za obavješćivanje navodi da na požarištu tijekom noći ostaju vatrogasci.

Požar na otoku Hvaru sjeverozapadno od mjesta Brusje do mjesta Dol još traje, a u više navrata u njegovu gašenju sudjelovao je "canadair". Tijekom poslijepodneva došlo je do aktiviranja dima i vatre na sjeverozapadnom dijelu požarišta kod uvale Lozna i Sviračina. Kod uvale Sviračina vatra je ugašena, a kod Lozne još se gasi. Između uvala Sv. Ante i Maslinica također je došlo do pojave otvorenog plamena, to je područje donekle pogašeno, a još uvijek ima dima na pojedinim mjestima. Dim se pojavljivao i na sjeveroistočnom dijelu požarišta - predio Remik, a vatre i dima bilo je kod mjesta Selca. Na svim područjima požarišta tijekom noći bit će raspoređene jedinice gasitelja.

Manji požar na teško pristupačnom terenu kod Bola na otoku Braču u uvali Martinica zahvatio je travu, nisko raslinje i makiju, ugašen je jučer u 17,45 sati.

Požar kod mjesta Bijeli Vir - Zažablje na širem području grada Metkovića koji je izbio jučer oko 13,40 sati lokaliziran je u 21 sat, navodi se u u izvješću Državnog centra za obavješćivanje.


Pročitajte više