Državni centar za obavješćivanje o požarima

POŽAR na području Seline Puljani kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji koji je zahvatio 14 hektara trave i niskoga raslinja, ugašen je jučer oko 18,20 sati, izvijestio je danas Državni centar za obavješćivanje Ministarstva obrane.

Požar su ugasili vatrogasci iz Drniša i Knina.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, dva kilometra zapadno od centra grada Hvara kod HRT-ova odašiljača požar su ugasili vatrogasci hvarskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva jučer oko 16,30 sati. U njemu su izgorjela četiri hektara makije i niskog raslinja, a prouzročilo ga je iskrenje iz antene, navodi se u izvješću Državnog centra za obavješćivanje.

U Šibensko-kninskoj županiji zabilježena su jučer još i četiri manja požara. Na području Žagrović - Bulina Strana kod Knina požar je zahvatio nisko raslinje i borovu šumu na površini od dva hektara, no brzo je lokaliziran, ali još nije potpuno ugašen. Suha trava gorjela je na miniranom području oko deponija smeća kod Gaćeleza na površni od dva hektra, na lokaciji Sunkovci - Oklaj, na površini od šest hektara, te na području Danilo Kraljice, na površini od 200 četvornih metara.

Pročitajte više