državni centar za obavješćivanje o stanju na požarištima

Tijekom jučerašnjeg dana izbila je vatra kod uvale Stiniva i Sveti Ante, te na predjelu Napoje, na otoku Hvaru, a do sinoćnjih sati požar kod uvale Sv. Ante je saniran dok se kod uvale Stiniva, kao i na predjelu Napoje još uvijek gasi javio je nešto prije ponoći Državni centar za obavješćivanje.

Ostali dijelovi tog požarišta na Hvaru zasad nisu aktivni. Unutar rubova požarišta povremeno se pojavljuje dim, što gasitelji saniraju. Opožarena površina na tom požarištu se nije povećala.

Požar koji je jučer bio aktivan jugoistočno od uvale Rasovatica sinoć je donekle saniran. Sjeverozapadni dio tog požarišta je tijekom dana bio aktivan, a sinoć je djelomično stavljen pod nadzor. Ostali dijelovi požarišta dosad nisu bili aktivni.

Požar između Gdinja i Bogomolje je pod nadzorom.

Požar deset kilometara jugoistočno od grada Hvara, istočno od Dubova Dola, tijekom jučerašnjeg dana na istočnom se dijelu proširio do predjela Dračev Dolac, a gasilo se na predjelima Kruševica, Dubje i Gvozd.

Jučer oko 15 sati zbog pojačana vjetra došlo je do aktiviranja vatre koja se približila putu za Blaće, te prema području Podhum i Mali Hum na otoku Braču, priopćio je Državni centar za obavješćivanje. Gasitelji su uz pomoć zrakoplova Canadaira uspješno suzbili njegovo daljnje širenje. Po procjeni opožarena površina na Braču se jučer povećala za otprilike 30 hektara. Trenutačna situacija je povoljna, a požarište se čuva.

Sinoć oko 19,40 sati izbio je požar na području zvanom Perinuša, kod Vinarije Imota u Imotskom. Požar je izbio u vinogradu nepoznata vlasnika, a gorjela je suha trava i vinova loza. Požar je ugašen oko 20,30 sati, a gasili su ga vatrogasci iz Imotskoga. Opožarena površina je oko pola hektara.

Tijekom jučerašnjih poslijepodnevnih sati zbog pojačana vjetra dolazilo je do nekoliko pojava vatre na požarištu na Biševu koji su uspješno sanirane. Stanje je trenutačno mirno i bez promjene.

Pročitajte više