Državni službenici i Vlada idući tjedan nastavljaju pregovore o dodatku TKU

TRI SINDIKATA u državnim službama najavila su danas da će idućega tjedna s Vladom nastaviti pregovore o dodatku Temeljenog kolektivnog ugovora (TKU) kojim bi utvrdili iznos dnevnice, terenskog dodatka i dodatka na odvojeni život.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat vojnih službenika i namještenika tražit će povećanje dnevnice sa sadašnje 123 kune na 170 kuna, dok će za terenski dodatak i dodatak na odvojeni život tražiti 30 postotno povećanje.

Predsjednik državnih službenika Ivica Ihas rekao je novinarima kako je s potpredsjednikom Vlade Goranom Granićem dogovoreno da se krene u pregovore o drugom aneksu neovisno o tome što tri sindikata nisu potpisala prvi aneks TKU-a.

Izrazio je nezadovoljstvo odlukom Vlade da se prvi dodatak TKU, kojim su regulirani godišnji odmori, dodaci za smjenski rad i naknade za prijevoz, primjenjuje na sve državne službenike, iako ga je potpisao samo Sindikat policije Hrvatske.

Sindikalci su najavili da će ovoga mjeseca početi pregovori o nadopuni uredbi o koeficijentima, dodacima na posebne uvjete rada i nagrađivanju službenika.

Pročitajte više