Državni tajnik: Bandić ne želi sudjelovati u obnovi Zagreba nakon potresa

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DRŽAVNI tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir gostovao je na televiziji N1. 

U emisiji je rekao da gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ne želi sudjelovati u obnovi Zagreba nakon snažnog i razornog potresa.

"Zagreb se izjasnio, gradonačelnik Bandić, da ne želi obnavljati grad Zagreb. Sam gradonačelnik je dao izjavu za medije da su građani sami krivi", rekao je Uhlir za N1.

Uhlir je dodao da Grad neće dati ni financijska sredstva, ni gradske prostore.

Grad ne da nijedan stan za smještaj građanima pogođenima potresom

"Oni tvrde da nemaju raspoloživih stanova u koje bi se privremeno smjestili građani, a znamo da grad ima 4.800 stanova, od toga 800 bespravno useljenih", kaže Uhlir.

"Niti jedan stan nisu ponudili za smještaj građanima pogođenima potresom", tvrdi Uhlir. Objasnio je i kako je na sastanku rečeno da nema raspoloživih stanova.

"Zagreb je iskazao svoju namjeru, njihovi argumenti koji se ističu vode u smjeru da Grad ne želi sudjelovati u obnovi svog grada", dodao je državni tajnik u razgovoru za N1.

Što može napraviti vlada?

Na pitanje može li država prisiliti Grad da sudjeluje, odgovorio je da je to sada izvanredno stanje.

"To je sad izvanredno stanje, kada gradska uprava pronalazi razloge da ne sudjeluje u obnovi, ne žele na raspolaganje staviti resurse građanima", kaže Uhlir. 

"Vlada je pred pitanjem kako će se ponijeti, hoće li isključiti grad i upravu ili će ići u nekom drugom smjeru koji ne želim sada prejudicirati", rekao je Uhlir.

Pročitajte više