Državni tajnik u MVP-u Bakota vratio se iz posjeta Londonu

DRŽAVNI tajnik za ustroj, razvoj i upravljanje u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova Gordan Bakota u ponedjeljak se vratio iz višednevnog posjeta Velikoj Britaniji, tijekom kojeg je održao niz razgovora s dužnosnicima tamošnjih ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova, priopćeno je iz MVP-a u Zagrebu.

U susretima s nekolicinom načelnika odjela britanskog MVP-a, Bakota je sa svojim sugovornicima razmijenio iskustva i dogovorio buduću suradnju, a dogovorena je i mogućnost povremenog praktičnog rada i obuke hrvatskih diplomata u odgovarajućim uredima britanskog ministarstva. Britanci su istodobno izrazili potporu reformama hrvatskog ministarstva vanjskih poslova, navodi se u priopćenju.

Voditelj Odjela za vize britanskog MUP-a Kevin Egan izrazio je zadovoljstvo smanjenjem broja zahtjeva za azilom u Velikoj Britaniji s područja Republike Hrvatske, ističe se u priopćenju. Razmijenjene su informacije o aktualnom viznom režimu koji je na snazi u odnosima između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva, te razmotrene perspektive daljnje suradnje u tom području u sklopu pristupanja Hrvatske EU-u.

(Hina) pp/xdam ydv

Pročitajte više