Državno odvjetništvo zatražilo stečaj "Croatia busa"

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je danas otvaranje stečajnog postupka u "Croatia busu" zbog duga te prijevozničke tvrtke Gradu Zagrebu.

"Predložili smo zagrebačkom Trgovačkom sudu pokretanje stečaja jer 'Croatia bus' Zagrebu duguje oko 6,8 milijuna kuna", kazao je Hini glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Dodao je da Državno odvjetništvo, uz prijedlog za stečajem i već neke podignute optužnice zbog navodnih malverzacija u "Croatia busu", i dalje istražuje poslovanje te tvrtke.

I dok Državno odvjetništvo traži stečaj, radnici "Croatia busa", koji podržavaju vlasnika tvrtke Leona Sulića, nastavili su i danas s dvadesetak autobusa usporavati promet središtem Zagreba i prosvjedovati pred Gradskim poglavarstvom.

Radnici od zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić traže potpisivanje sporazuma kojim bi se "Croatia busu" omogućilo obročno otplaćivanje 5,9 milijuna kuna duga za komunalnu naknadu i kamate.

Krajem svibnja Gradsko poglavarstvo donijelo je zaključak o stavljanju imovine "Croatia busa" pod hipoteku kao jamstvo za deblokadu računa. No, nagodbu je stopiralo Državno odvjetništvo s obrazloženjem da je ugovor iz 2001. o zamjeni zemljišta između Grada i "Croatia busa" sporan.

Račun "Croatia busa" blokiran je 9. travnja ove godine, a sutra ističe rok za njegovu deblokadu ili će ta tvrtka s 350 zaposlenih u stečaj.

Pročitajte više