Dubrovački HSP: Ljudi su greškom glasali za "HDZ-ov satelit" Ružu Tomašić

PREDSJEDNIK HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije Denis Šešelj pokušao je objasniti "nevjerojatno loš rezultat najstarije hrvatske stranke" koja nije uspjela osvojiti niti jedan mandat u Saboru.

"HSP je stranka koja nije satelit drugih većih stranaka i za to je platila veliku cijenu", napisao je u priopćenju Šešelj te dodao da je HDZ, "stranka koju čak zovu imperijom", učinila sve da uništi HSP i pomogla je konkurenciji da pokuša preuzeti kormilo na desnici.

"Ruža Tomašić je satelit HDZ-a"

"Gospođa Ruža Tomašić nije ništa drugo nego satelit HDZ-a što obični birači nisu uspjeli shvatiti te su joj omaškom ili iz neznanja podarili svoj glas", piše Šešelj koji je odmah dao svoj mandat na raspolaganje, iako je svjestan "da je moja njegova jedna od najmanjih ali trebamo poštivati demokratski sustav za koji smo se borili".

"Nakon ovog teškog političkog poraza i nakon dvadeset godina mog članstva u jedinoj pravoj Hrvatskoj stranci prava objavljujem javnosti da ću i dalje ostati vjeran član stranke koju sam stvarao devedesetih te da će moja razmišljanja i predviđanja o gospođi Tomašić dobiti potvrdu u vrlo kratkom periodu a politička čim Hrvatska uđe u EU", napisao je Šešelj te dodao kako neće niti razmišljati o "Pravaškom kišobranu" Ruže Tomašić zato što zna da je taj kišobran napravio HDZ.

"Novoj vlasti želim uspjeh"

"Novoj vlasti želim uspjeh na polju demokratizacije Hrvatske na način da se promjeni izborni zakon koji će omogućiti Hrvatskoj ostali prosperitet i razvoj", piše Šešelj i dodaje kako je politička korupcija "rak rana" hrvatskog društva, a da takvo stanje odgovara onima koji su opljačkali i uništili Hrvatsku te "narod drže u podaništvu i sluganstvu". Podsjetimo, Ruža Tomašić je u X. izbornoj jedinici ušla u Sabor sa liste HSP-a dr. Ante Starčević.

Pročitajte više