Dubrovački taksisti nezadovoljni koncesijama još štrajkaju

DUBROVAČKI taksisti koji štrajkaju od utorka jer su nezadovoljni odlukom Gradskog poglavarstva o Natječaju za dodjelu autotaksi koncesija, do daljnjega neće prevoziti putnike osim u hitnim slučajevima, doznaje se danas u Udruženju autotaksi prijevoznika u Dubrovniku.

Razlog nezadovoljstvu je odluka Gradskog poglavarstva o uvjetima a za dodjelu koncesija, koje smatraju protuustavnom, zbog čega su taksisti uložili i tužbu Ustavnom sudu.

Taksisti su nezadovoljni i povišenjem godišnje koncesijske naknade sa 150 na pet tisuća kuna, a u Zagrebu je 250 kuna.

"Štrajkat ćemo dok se prijeporna odluka i natječaj ne ponište", rekao je predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika Mladen Sinković. Izrazio je i nezadovoljstvo što nitko iz gradske uprave nije pozvao taksiste na razgovor kako bi se uklonile teškoće u radu taksi službe.

Dogradonačelnik Srećko Kljunak ističe kako je natječaj o dodjeli autotaksi koncesija proveden te kako je Poglavarstvo donijelo konačnu odluku, a prihvaćena je i odluka susjednih općina (Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje) o dodjeli koncesija te taksisti sada trebaju potpisati ugovore kako bi se dodijeljene koncesije legalizirale.

Pročitajte više