DUBROVAČKO POGLAVARSTVO PRIHVATILO PONUDU ZA KUPNJU HOTELA "GRAND" I DEPADANSE "SENKIĆEVO"

Dubrovačko Gradsko poglavarstvo prihvatilo je na današnjoj sjednici ponudu trgovačkog društva Hoteli Lopud d.d. u stečaju za kupnju hotela "Grand" i depadanse "Senkićevo" na otoku Lopudu.

Riječ je o hotelu s 96 soba i depandansi s deset soba, zajedno s parkom i zemljištem od 2000 četvornih metara.

To je inače zaštićeni spomenik kulture i arhitekture koji je projektirao poznati arhitekt i urbanist Nikola Dobrović (1897.-1967.) u prvoj polovici 20. stoljeća.

Ti su objekti 29. prosinca prošle godine na javnom nadmetanju prodani austrijskom državljaninu Erwinu Rothu, suradniku barunice Francesce von Habsburg, da bi 17. veljače ove godine dubrovačko Poglavarstvo na temelju prava prvokupa donijelo odluku o njihovoj kupnji.

Grad Dubrovnik ima zakonsko pravo prvokupa jer je riječ o zaštićenom spomeniku kulture i moderne arhitekture.

Rok za potpisivanje kupoprodajnog ugovora istječe u nedelju, 28. ožujka, a u roku od 60 dana od potpisivanja Grad mora platiti ukupnu cijenu od 15 milijuna i 800 tisuća kuna.

Iako u ovogodišnjem gradskom proračunu nisu predviđena za to sredstva, dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica istaknula je da će Grad pronaći načina da financira kupnju hotela "Grand", i iskoristi mogućnost zakonskog prava prvokupa.

(Hina) xhšpa ysp

Pročitajte više