Dubrovačko Sveučilište neće biti podružnica zagrebačkoga

Rektor dubrovačkog Sveučilišta Mateo Milković izvijestio je danas na konferenciji za novinare o problemima tog sveučilišta u prvoj godini rada, ističući da se posljednjih dana dogodilo nekoliko vrlo važnih stvari vezanih uz dubrovačko Sveučilište.

Rektor Mateo Milković rekao je da je nedavno na rektorskom zboru u Osijeku upozorio na teškoće sveučilišta pri dobivanju dozvola, to jest odobrenja za dozvole, za što su zahtjevi Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa poslani još u ožujku ove godine.

"Počeli smo akademsku godinu s dopusnicom, koja je privremena i koja u konačnici može dovesti u pitanje diplome koje studenti trebaju dobiti", istaknuo je.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku također je rekao da se u radu sa Sveučilištem u Zagrebu pojavljuju teškoće.

Dodao je kako je želja Sveučilišta u Zagrebu da se dubrovačko Sveučilište profilira kao ono na kojemu će se izvoditi preddiplomski i diplomski studij, a doktorski studiji trebali bi se izvoditi u sklopu Centra za poslijediplomske studije zagrebačkog Sveučilišta u Dubrovniku.

"Dubrovačko Sveučilište neće biti podružnica zagrebačkog ni bilo kojeg drugog, nego će biti partner svim sveučilištima, što znači da će se na Sveučilištu u Dubrovniku izvoditi preddiplomski, diplomski i doktorski studiji", rekao je rektor Milković.

Također je dodao da je do 1. studenoga ove godine trebao biti potpisan ugovor između Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika te Sveučilišta u Dubrovniku o preuzimanju zgrade stare dubrovačke bolnice, dvorca Crijević-Pucić u Dubrovniku, a očekivali su i lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju zgrade na Bistrini za potrebe Razvojnog istraživačkog centra za marikulturu, no nju još nisu dobili.

(Hina) xhšp ysp

Pročitajte više