Dubrovačko-neretvanski HDZ: Zašto se nije sastala županijska skupština i donijela prostorni plan

PREDSJEDNIK Županijskog odbora HDZa Dubrovačko-neretvanske županije Frano Matušić ocijenio je danas da je ´rad Županijske skupštine blokiran, jer je do kraja siječnja vladajuća koalicija trebala sazvati sjednicu na dnevnom redu koje je trebalo biti ponovno donošenje županijskoga prostornog plana.

Županijski prostorni plan donesen je na nezakonit način jer ga je podupro samo županijski odbor, a svi su vijećnici bili obvezni raspravljati o tome i donijeti odluku, rekao je Matušić.

´Ako gospoda koja obnašaju županijske dužnosti ne žele poštivati prijašnje skupštinske odluke, neka se povuku s tih dužnosti, jer takav nerad dovodi Županiju u nezavidan položaj i onemogućuje njezin razvoj´, istaknuo je Matušić.

Govoreći o reakcijama na najavu predsjednika HDZ-a dr. Ive Sanadera da će, dođe li HDZ na vlast, najvažnniji projekt u Dubrovačko-neretvanskoj županiji biti gradnja mosta Pelješac - Klek, Matušić je ustvrdio da bi upravo gradnjom toga mosta hrvatska država postigla punu suverenost. To bi olakšalo i položaj stanovništva Pelješca, Korčule i Lastova, a HDZ se za to zauzimao i u kampanji za županijske izbore 1998., dodao je.

Pročitajte više