Dubrovnik: Čačić i Šuica potpisali predugovor o gradnji stanova na Pustijerni

MINISTAR za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić i gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica danas su potpisali Predugovor o međusobnim pravima i obvezama oko izgradnje stanova po programu društveno poticane stanogradnje na Pustijerni u povijesnoj jezgri Dubrovnika.

Tim projektom, čija će realizacija započeti iduće godine, nakon što se obave sve pripremne predranje, bit će izgrađeno 30 stanova namijenjenih mladim obiteljima.

"U traženju načina kako oživjeti staru gradsku jezgru naišli smo na jedan dobar zakon o društveno poticanoj stanogradnji i uz susretljivost ministra Čačića odlučili krenuti u ovaj projekt", kazala je Šuica. Dodala je kako se ovim želi vratiti život starom dijelu Dubrovnika.

Također je rekla kako su za stanove iz programa društveno poticane stanogradnje na području grada Dubrovnika u pripremi još dvije lokacije u predjelu Mokošica gdje će biti izgrađeno 140 stanova.

Prema provedenoj anketi za stanove na Pustijerni prijavilo se više od 300 mladih obitelji.

Ministar Čačić kazao je kako je projekt Pustijerna vrlo zahtjevan i poseban te kako je prihvaćanje tog projekta izuzetna i vizionarska odluka gradskog poglavarstva grada Dubrovnika.

(Hina) hš ln

Pročitajte više