Dubrovnik: Svečana sjednica GV u spomen na Sv. Oca

Poštovanje prema Svetom Ocu Ivanu Pavla II. i svom počasnom građaninu iskazao je večeras Grad Dubrovnik održavanjem svečane sjednice Gradskog vijeća.

Obraćajući se okupljenima na sjednici Gradskog vijeća u Kazalištu "Marina Držića" dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica podsjetila je na riječi Svetoga Oca tijekom audijencije u Vatikanu, 29. travnja 2004,. kada je Sveti Otac primivši povelju počasnog građanina rekao: "Neka Bog blagoslovi Dubrovnik koji je od danas i moj grad".

"Sveti Otac ostaje neraskidivo vezan s gradom kojega je neizmjerno volio", naglasila je Dubravka Šuica, kazavši kako Hrvati s posebnim razlogom tuguju jer su u Svetom Ocu izgubili velikog prijatelja.

Podsjetivši dao je papa Ivan Pavao II. posjetio više od 130 zemalja, gradonačelnica Šuica istaknula je kako je upravo Dubrovnik bio na njegovom stotom putovanju.

Dubrovački biskup msgr. Želimir Puljić kazao je kako je Sveti Otac bio "Božji general koji je vodio borbu sa zlom", te kako hrvatski narod nikada neće zaboraviti njegovu očinsku brigu upravo u najtežim trenutcima koju je naša domovina prolazila tijekom Domovinskog rata.

(Hina) xhspa ymć

Pročitajte više