dubrovnik - usvajanjem zaključaka završila dvodnevna konvencija hvidre

Usvajanjem zaključaka, u Dubrovniku je danas završila dvodnevna konvencija Hvidre (Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata) koja je okupila četrdesetak predstavnika iz svih županijskih podružnica, na čelu s predsjednikom Damirom Varaždincem. L

Hvidra u usvojenim zaključcima, uz ostalo, podjseća da je Hrvatska svoju neovisnost i teritorijalnu cjelovitost ostvarila u Domovinskom ratu, koji je bio obrambeni rat, te ističe da se oštro protivi "reviziji hrvatske povijesti i istine o Domovinskom ratu koju sustavno provodi aktualna vlast".

Hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata oštro osuđuju izjavu ministra hrvatskih branitelja Ivice Pančića kojom je odrekao pravo Hvidri da dobije sredstva iz državnog proračuna te traže od nadležnih tijela sankcioniranje takvo ponašanje, koje ocjenjuju nedopustivim i birokratskim.

U zaključcima se također kaže kako se Hvidra zalaže za reafirmaciju i očuvanje temeljnih nacionalnih vrijednosti u kojima je stvorena Republika Hrvatska te podupire razvitak moderne gospodarski uspješne i socijalno pravedne države.

Prema riječima predsjednika Hvidre Damira Varaždinca, ti će zaključci biti upućeni hrvatskoj Vladi.

(Hina) hš jn

Pročitajte više