Dva tajlandska ribara silovala i ubila britansku studenticu

DVA TAJLANDSKA ribara priznala su da su silovali i ubili 21-godišnju britansku studenticu Katherine Horton, čije je tijelo prije tjedan dana pronađeno na jednoj plaži na otoku Koh Samui puno modrica, izvijestila je tajlandska policija.

Radi se o 23-godišnjem Bauloyu Kotisitu i 24-godišnjem Vichai Soontayaiu, koji su prevezeni u policijsku bolnicu u Bangkok na forenzička testiranja prije nego ih se i službeno optuži ovoga tjedna.

Jedan od osumjičenih opovrgava da je silovao Katherine, no ubojstvo je priznao.

"Uhićeni su oko dva sata ujutro i obojica su priznala ubojstvo", izjavio je šef istražitelja Aswin Kwanmuang.

"Optužit ćemo ih za sudjelovanje u ubojstvu i silovanju za što je zapriječena maksimalna kazna - smrt", dodao je Aswin.

Iako na studentici nije bilo tragova silovanja, policija je sumnjala da se ono dogodilo. Pretpostavljali su da je djevojka bila silovana dok je bila u nesvijesti.

Tijekom ispitivanja tajlandski ribari kazali su da su naišli na Katherine dok je šetala plažom i razgovarala na mobitel. Prišli su joj s leđa, udarili je drvenim štapom i silovali, a zatim su ju odvukli u more i pustili da se utopi.

Djevojka je u to vrijeme razgovarala s majkom, koja je čula vrisak i zatim se linija prekinula.

Policija je tijekom istrage ispitala stotine ljudi, i turista i tamnošnjih stanovnika.

Katherine Horton studirala je na Sveučilištu u sjevernoj Engleskoj, a doputovala je na Koh Samui na odmor s prijateljima i ovoga se tjedna trebala vratiti kući. No, u ponedjeljak je pronađena mrtva u moru nedaleko plaže na Samuiu.

Pročitajte više