Dvije eksplozije u samo dva dana potaknule osjećaj nesigurnosti

JOŠ JEDNA eksplozija potresla je u ponedjeljak rano ujutro sarajevsko naselje Dobrinja, čime je nastavljena serija incidenata koji su proteklih mjeseci unijeli strah među stanovnike glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije potvrdilo je tijekom dana da je u eksploziji oko 2 sata i 30 minuta, u blizini stambenih zgrada, uništen automobil Peugeot a lokalni mediji javili su da je vlasnik tog vozila Nebojša Škrba, pripadnik Obavještajno-sigurnosne službe Republike Srpske (OBS).

Nitko nije ozlijeđen a manja šteta načinjena je na okolnim zgradama.

S obzirom da se incident dogovorio na samoj crti razdvajanja između Federacije BiH i Republike Srpske očevid su tijekom dana obavili pripadnici policijskih snaga iz oba entiteta.

Eksplozija na Dobrinji zbila se nepuna 24 sata nakon sličnog izgreda u samom središtu Sarajeva kada je uništen automobil BMW.

Strahovita eksplozija u nedjelju u ranim jutarnjim satima

prouzročila je paniku među brojnim gostima okupljenima u nekoliko popularnih lokalnih noćnih klubova. Samo pukom slučajnošću izbjegnute su ljudske žrtve.

Naknadno je potvrđeno da je vlasnik uništenog automobila Amir Pašić, koji je odmah optužio dvojicu poznatih pripadnika organiziranog kriminala Nasera Keljmendija i Muhameda Ali Gašija kako su naručili ovaj atentat.

Pašić je samo dva dana prije bombaškog napada u intervjuu sarajevskom tjedniku "Dani" upravo Keljmednija i Gašija označio odgovornima za ubojstvo Taiba Torlakovića počinjeno ranije ove godine.

Miniranje Pašićeva BMW-a, prema procjenama sarajevskih medija, samo je logični nastavak rata među različitim skupinama organiziranog kriminala koje nastoje kontrolirati bosanskohercegovačko tržište drogom.

Policija je priopćila kako je nakon bombaškog napada proteklog vikenda uhitila dvije osobe dok se za Gašijem traga.

Izgredi na Dobrinji i u središtu Sarajeva vjerojatno nisu izravno povezani no oni su potaknuli kritike javnosti na račun lokalne policije koja je suočena s teškim optužbama da nije u stanju zaustaviti ovakve obračune i zajamčiti sigurnost građanima

Pročitajte više