Dvoipolgodišnjak se gotovo utopio, policija provodi istragu nad roditeljima

DVOIPOLGODIŠNJI dječak iz Jabuke u blizini Trilja pod za sada nerazjašnjenim okolnostima upao je u rijeku Rudu blizu svoje kuće, gdje se gotovo utopio te se bori za život u splitskoj bolnici "Firule", gdje je prevezen nakon što su ga navodno dvojica članova obitelji pronašla u rijeci kako pluta.

Dječak je u rijeku, pretpostavlja se, upao dok se igrao u blizini iste. Iz rijeke su ga izvukli brat i stric, koji ga je pokušao reanimirati. Ubrzo je stigla i sinjska Hitna pomoć, kojom je prevezen u splitsku bolnicu i gdje je ustanovljeno da je dječak u kritičnom stanju. Trenutno je priključen na aparate te se bori za život.

Iako neki mediji nagađaju kako je to već treći slučaj utapanja u istoj rijeci te u istoj obitelji (navodno je već dvoje starije djece u istoj obitelji ranije poginulo od utapljanja u istoj rijeci), glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević Gudelj u razgovoru za Index kaže kako za sada nema nikakvih službenih saznanja o tim navodima.

"Policajci su trenutno na terenu i razgovaraju sa svjedocima događaja. Najprije se treba utvrditi kako je tako maleno dijete uopće pušteno u blizinu vode bez ikakva nadzora. Tek onda ćemo ustvrditi hoće li, i protiv koga biti podnesene kaznene prijave", kazale je Kraljević-Gudelj.

Neki mediji, naime, javljaju, kako se radi o obitelji Ante i Rose Grubišić Čabo, čije su se dvije kćeri, Nikolina i Ana, prije nekoliko godina navodno utopile u istoj rijeci.

B.S.

 

Pročitajte više