Dvojica 22-godišnjih Riječana u jednom danu opljačkala dvije kladionice

RIJEČKA je policija potvrdila danas da je otkrila i uhitila dvojicu 22-godišnjih mladića koji su u pljačkaškom pohodu još u prosincu prošle godine u jednom danu opljačkali dvije sportske kladionice u Rijeci i Viškovu.

Mladići su u nedjelju 21. prosinca nešto prije 15 sati, prethodno se maskiravši, ušli u kladionicu u Primorskoj ulici u Rijeci te su zaposlenici zaprijetili pištoljem i od nje zatražili novac. Ona im je, u strahu za život, predala oko 2.800 kuna, a razbojnici su potom pobjegli u nepoznatom smjeru.

Očito nezadovoljni plijenom, lopovi su istoga dana u 17.40 sati, ponovno maskirani, upali u sportsku kladionicu u Viškovu, ponovivši scenarij s prijetnjom pištoljem, iako su u prostoru bile i dvije stranke. Ovoga su puta uspjeli oteti tek oko 1.500 kuna, nakon čega su pobjegli.

Nakon uhićenja policija je tijekom istražnog postupka pronašla oružje i maske koje su lopovi koristili, a novac su mladići potrošili na kocki. Dvojica pljačkaša zaradila su kaznene prijave i bit će privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Pročitajte više