Dvojica poznanika u Zagrebu izmasakrirali labinskog studenta

DVOJICA poznanika sinoć između 20 i 21 sat u stanu u Ulici Crvenog križa u Zagrebu ubili su studenta Antu Vukelića (22) iz Labina, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Očevidom je utvrđeno da su dvojica osumnjičenih nekoliko godina poznavali Vukelića s kojim su već duže vrijeme imali nekih "neraščišćenih računa".

Osumnjičeni 23-godišnjak je pozvao Vukelića da dođe kod njih u stan da "to srede", na što je on pristao i negdje oko 20 sati došao u stan, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik PUZ-a Krunoslav Borovec. U interesu istrage, Borovec nije mogao precizirati koji je bio razlog njihova sukoba.

U stanu je u tom trenutku osumnjičeni 23-godišnjak bio sam nakon čega je došao i drugi osumnjičeni, pa su se ubrzo verbalno sukobili s Vukelićem.

Potom je osumnjičeni 23-godišnjak udario Vukelića nepoznatim predmetom po glavi, iskoristio njegovu nemoć i vezao ga samoljepljivom trakom za stolicu. No, Vukelić se pridigao zajedno sa stolicom, pa su ga obojica osumnjičenih nožem i sjekirom više desetaka puta udarili i uboli u prsište, leđa, vrat i glavu te je pao na pod.

Buku u tom stanu čuo je susjed (1973.), pozvonio na vrata i, kada ih je 23-godišnjak otvorio, zamolio da prekinu buku.

To je iskoristio ozlijeđeni Vukelić, podigao se s poda te izišao na balkon od kuda je najvjerojatnije pao ili se bacio s petog kata preko ograde na travnatu površinu, gdje je preminuo.


Susjed je pozvao policiju i uspio zadržati osumnjičenog 23-godišnjaka do dolaska policije, dok je drugi osumnjičeni pobjegao i za njim je raspisana potraga. Policijski službenici V. policijske postaje Medveščak doveli su osumnjičenog 23-godišnjaka u službene prostorije na kriminalističku obradu.

Očevid na mjestu događaja obavio je istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, uz sudjelovanje zamjenice Općinskog državnog odvjetnika i stručnu pomoć Ekipe za očevide PU zagrebačke.

U protekla 24 sata na području PU zagrebačke dogodilo se, uz ostalo, šest razbojstava, dva pokušaja razbojstva pri čemu je jedan počinitelj uhvaćen, drska krađa i 18 teških krađa provaljivanjem.

U devet prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna je osoba smrtno stradala, tri su teško ozlijeđene, a devet lakše, dok je u 35 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

Pročitajte više