Dvojica zarobljenih izraelskih vojnika su u dobrom stanju

LIBANOSKI ministar vanjskih poslova Faouzi Salloukh izjavio je u nedjelju da su dvojica izraelskih vojnika, koje je Hezbollah oteo 12. srpnja, u dobrom zdravstvenom stanju i na sigurnom mjestu.

"Dvojica izraelskih zarobljenika u dobrom su stanju i na sigurnom mjestu. Kad Izraelci prihvate prekid vatre, doći će do razmjene zarobljenika", kazao je novinarima Salloukh, blizak šijitskom Hezbollahu, koji je 12. srpnja zarobio dvojicu izraelskih vojnika u Izraelu.

Salloukh je ponudio je da "UN ili treća prijateljska strana razmotri razmjenu zarobljenika" između dvojice vojnika i "zatočenika u izraelskim zatvorima".

Papa pozvao na prekid sukoba i pregovore na Bliskom istoku

Papa Benedikt XVI. pozvao je u nedjelju, tijekom angelusa iz talijanske regije Valle d'Aoste gdje se nalazi na odmoru, na prekid sukoba i pregovore na Bliskom istoku.

Papa je za današnju nedjelju pozvao sve na posebnu molitvu i pokoru za mir na Bliskom istoku i u Svetoj zemlji.

"Snažno ponavljam svoj poziv stranama u sukobu da odmah prekinu vatru i omoguće dostavu humanitarne pomoći i kako bi se, uz pomoć međunarodne zajednice, pronašli putevi za početak pregovora", rekao je Benedikt XVI. za vrijeme angelusa iz Les Combesa.

"Ponavljam da Libanonci imaju pravo na integritet i suverenitet vlastite zemlje, da Izraelci imaju pravo živjeti u miru u njihovoj zemlji i da Palestinci imaju pravo dobiti slobodnu i suverenu domovinu", rekao je Benedikt XVI.

Pročitajte više