Dvojici mladih Belgijaca na hrvatskoj granici pronađen paket nove droge

Ilustracija: FaH

DVA belgijska mladića uhvaćena su na granici kod Preloga s paketom nove vrste sintetičke droge nalik kokainu, javlja PU međimurska. Kažu da se sve dogodilo prošli ponedjeljak u 16:39 na ulazu u Hrvatsku iz Mađarske kada su graničnoj kontroli pristupili belgijski državljani rođeni 2001. i 2003. godine.

U cilju zaprečivanja krijumčarenja droga preko državne granice, policijski službenici Policijske postaje Prelog pristupili su pregledu osoba, prtljage i vozila te je tom prilikom 21-godišnji belgijski državljanin policijskim službenicima predao otvorenu kartonsku kutiju u kojoj se nalazila PVC vrećica ispunjena sadržajem bijele praškaste materije te digitalnu vagu i nekoliko desetaka komada manjih praznih PVC vrećica s patentnim zatvaračima.

U vrećici bilo 133 grama sintetičke droge

Policijski službenici oduzeli su predane predmete. Preliminarnim testiranjem uzorka oduzete bijele praškaste materije dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo droge, dok će se točna vrsta i količina odrediti vještačenjem u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. Belgijski državljani su uhićeni i privedeni na kriminalističko istraživanje.

Zaprimljenim nalazom toksikološkog vještačenja utvrđeno je da se radi o sintetičkoj drogi iz skupine psihostimulansa, naziva 3-CMC, težine 133.14 grama. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnja i promet drogama (neovlašteno posjedovali drogu s namjerom njene daljnje prodaje), predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Pročitajte više