Dvostruko ubojstvo južno od Prištine

DVIJE osobe ubijene su u četvrtak navečer iz zasjede južno od Prištine, objavili su u petak srpski izvori s Kosova.

Zlatomir Kostić (35) i Milijana Marković (24), ubijeni su iz vatrenog oružja u blizini Lipljana, 15 km južno od glavnoga grada Kosova, potvrdili su i dužnosnici policije UNMIK-a.

Tijela ubijenih pronašli su u četvrtak navečer vojnici KFOR-a i policija UNMIK-a. Srpski izvori javljaju da su ubijeni pripadnici srpske nacionalnosti, a policija da je ubijeni muškarac sprske nacionalnosti, a identitet žene i njezina nacionalna pripadnost nisu potvrđeni jer nije imala isprave.

Policija vodi intenzivnu istragu, ali zasad nema osumnjičenih za ovo dvostruko ubojstvo. Policija UNMIK-a upozorava da do kraja istrage ne treba s predrasudama nagađati o motivu ubojstva.

Nekoliko stotina Srba okupilo se u petak u Starom Grackom kod Lipljana u znak prosvjeda zbog ubojstava. Srpski mediji tvrde da je od dolaska UNMIK-a i KFOR-a 1999. godine u općini Lipljan ubijeno dvadeset i dvoje Srba.

Sudionici skupa poslali su zahtjev međunarodnim vlastima na Kosovu da počinitelji ovog najnovijeg i svih ranijih ubojstava budu odmah pronađeni, da školskim autobusima bude osigurana pratnja i da se vrati nadzorni punkt na ulazu u selo.

UNMIK i KFOR zasad nisu reagirali, kao ni kosovske vlasti ni albanski politički čelnici.

Pročitajte više