Edo Karuza novi direktor ACI-eve marine u Splitu

UPRAVA splitske ACI-eve marine imenovala je Edu Karuzu novim direktorom marine, a dosadašnji direktor Mateo Tramontana ostao je na dužnosti koordinatora za splitsko područje.

U telefonskom razgovoru za Hinu Karuza je kazao da je smjena posljedica nekih promjena u sustavu te da je kao dosadašnji zamjenik preuzeo dužnost direktora marine, u kojoj je već 15 godina.

Dodao je kako je najnoviji događaj - nestanak talijanske brodice iz ACI-eve marine - bio povod medijima za nagađanja o Tramontaninoj smjeni. Splitska marina primi pet do šest tisuća brodova pa su takvi događaji mogući, istaknuo je, podsjetivši da se to ne događa samo u splitskoj marini nego i u drugdje. Nedavno je u marini pokraj Trogira također nestala brodica, no o tome se nije govorilo, ustvrdio je Karuza.

Po policijskom izvješću talijanski državljanin C.L. (1968.) prijavio je 11. svibnja da je iz ACI-eve marine s veza broj 2 na unutarnjoj strani lukobrana ukraden motorni brod Magoga III. tipa "rio", bijele boje i dužine 11,84 metara.

Karuza je kazao kako se čeka policijsko izvješće o događaju s brodicom, koja je, po njihovim procjenama, stara više od 10 godina, i na kojoj su bila dva člana posade, a u splitskoj je marini trebala ostati desetak dana. Možda se vlasnik broda javio nekoj drugoj službi u svezi s nestankom ili pronalaskom brodice, no o tome još nismo izviješćeni, rekao je Karuza.

Nagađanja o radu marine samo nam štete, moguće propuste utvrdit će povjerenstvo, kao i to hoćemo li nešto mijenjati u radu, a sada razmišljamo o uvođenju videonadzora, dodao je Karuza.

Istaknuo je kako je predsezona u marini vrlo dobra, najavivši početak velike regate ACI Cup 25. svibnja, koja će okupiti najuglednija imena jedriličarskog svijeta. Dodao je da je u marini na stalnu vezu 300 brodova - 30-ak u dnevnom i 20-ak u mjesečnom provozu.

Pročitajte više