Egipćanin kod Lovrana nije podigao ručnu. Auto sam krenuo, teško ozlijedio pješaka

Screenshot: Google Maps

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 7.50 u Medveji kod Lovrana teško je ozlijeđen 44-godišnji hrvatski državljanin, objavila je danas primorsko-goranska policija. 

Kako navode u priopćenju, nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Egipta izašao iz osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka, koje je parkirao na rubu kolnika bez da je zakočio vozilo ručnom kočnicom, odnosno nije poduzeo sve potrebne radnje kako bi spriječio da vozilo samo krene s mjesta na kojem ga je ostavio.

Vozilo je potom samo krenulo i na putanji kretanja udarilo u 44-godišnjeg pješaka, koji se nalazio uz cestu uz svoj automobil, objavila je policija, dodajući da je ozlijeđenom pješaku pružena medicinska pomoć u KBC-u Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teže ozljede.

Egipatski vozač priveden

Materijalna šteta procjenjuje se na oko tri tisuće eura. Egipatski vozač, koji ima regulirano boravište u Republici Hrvatskoj, priveden je na kriminalističko istraživanje te po završetku kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, stoji u priopćenju.

Pročitajte više