Eksplozija u centru Kabula, napadnuto je ministarstvo

Foto: EPA

CENTAR Kabula u subotu je zatresla eksplozija, a neidentificirani napadači navodno su ušli u višekatnicu gdje je smješteno ministarstvo komunikacija, u kojem se bore protiv snaga sigurnosti, otkrili su službenici. 

Svjedoci su mogli čuti pucnjavu u središtu grada, a snage sigurnosti su ogradile područje. 

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Nasrat Rahimi potvrdio je da se puca oko ministarstva komunikacija i informacijskih tehnologija, no nije otkrio više informacija. 

Napad se dogodio nakon nekoliko mjeseci relativnog mira u Kabulu, u vrijeme razgovora SAD-a i talibanskih dužnosnika o postizanju mira i dovršetku sukoba koji u državi bijesne više od 17 godina. 

Jedan dužnosnik snaga sigurnosti koji je htio ostati anoniman rekao je kako se prva eksplozija dogodila na ulazu u ministarstvo i da ju je vjerojatno izveo bombaš samoubojica. Još uvijek nema potvrde afganistanske policije, a nijedna militantna skupina nije preuzela odgovornost. 

Eksplozija se dogodila u jednom od glavnih gospodarskih dijelova grada, u blizini strogo čuvanog hotela Serena, jednog od posljednjih koje koriste inozemni posjetitelji.

Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon što je otkazan planirani susret između talibanskih dužnosnika i afganistanskih političara i civilnog društva u Kataru. 

Pročitajte više