Iz Ministarstva zdravstva tvrde: U Pađanama nema radioaktivnog zračenja

MINISTARSTVO zdravstva objavilo je jutros da na području Pađana nema radioaktivnog zračenja. Kninski vodovod je, tvrde u Ministarstvu neoštećen, ispravan i pod kontrolom.

Iako je jučer sukljao gusti dim, u priopćenju stoji da mjerenja zraka nisu pokazala štetne učinke. Stanovnicima sela oko opožarenog područja voda se dostavlja cisternama sa sigurnom gradskom vodom.

Požar koji je izbio u utorak poslijepodne na području Pađana ne staje ni treći dan. Prema jutrošnjim informacijama iz DUZS-a, požar je još uvijek aktivan, no na požarištu nema otvorenog plamena ni eksplozija koje su proteklih dana potresale područje.

Tijekom noći je na požarištu bilo organizirano dežurstvo, a sada je na terenu oko 40 vatrogasaca s 15 vozila iz JVP-a Knin te DIP-ova Zadar, Šibenik i Split.

I dalje su za promet zatvorene D1 Gračac-Knin i D59 Kistanje-Knin, kao i željeznički promet.

DUZS apelira na stanovništvo s područja Pađana i okolnih sela da ne puštaju stoku na ispašu izvan ograđenih prostora, dok se cijelo područje ne očisti od minsko-eksplozivnih sredstava. Također, primijete li neku minsko-eksplozivnu napravu neka ništa ne diraju te odmah nazovu broj 112.

Pročitajte više