Eksplozije potresaju Bagdad, gađan i Mosul

MNOGOSTRUKE eksplozije potresaju Bagdad u nedjelju navečer u jednom od najžešćih napada od početka rata s Irakom, a protuzračna obrana obasjava nebo nad glavnim iračkim gradom, javljaju agencije.

Prema riječima dopisnika, eksplozije su dolazile iz predgrađa a iz jugoistočnog dijela grada diže se gusti dim i stupovi vatre.

Agencija France Presse javlja da je u Bagdadu pogođena i jedna zgrada u predsjedničkom kompleksu. Stup dima dizao se iz kompleksa koji se nalazi na obali rijeke Tigris. Ovaj je dio grada gađan nakon što je meta bilo predgrađe Bagdada, javlja dopisnik France Pressea.

Savezničke su snage u nedjelju navečer gađale i grad Mosul u sjevernom dijelu Iraka, dvanaest sati nakon što je jutros izveden prvi napad, javila je katarska televizija Al Jazeera.

Signal za uzbunu oglašen je nedugo nakon 20.00 sati. Dopisnik katarske televizije nije mogao reći koji su dijelovi grada gađani.

Mosul je već bio meta napada u noći sa subote na nedjelju.

Istovremeno je zapovjedništvo američkog nosača zrakoplova Theodore Roosevelt objavio da je u nedjelju ispaljeno nekoliko krstarećih raketa Tomahawk.

Te su rakete ispaljene s nosača USS Cape Saint George, USS Anzio i USS Winston Churchil, rekao je kapetan broda Richard OHanlon koji međutim nije otkrio koje su mete gađane.

(Hina) bis sd

Pročitajte više