Ekumenski susret u biskupijskom dvoru u Požegi

NASTAVLJAJUĆI tradiciju ekumenskih susreta, danas su se u Biskupijskom dvoru u Požegi sastali slavonski episkop Sava Jurić u pratnji monaha Amfilohija i požeški biskup Antun Škvorčević, te razgovarali o kvalitetnijem promicanju međusobnog razumijevanja i razumijevanja među katoličkim i pravoslavnim vjernicima.

"Nastojimo se barem jedanput godišnje sastati kako bismo razgovarali o pojedinim važnim pitanjima i za jednu i za drugu Crkvu. Na taj način ujedno želimo promicati i međusobno razumijevanje kao i razumijevanje između vjernika", rekao je požeški biskup Antun Škvorčević.

Slavonski episkop Sava Jurić izvijestio je požeškog biskupa Škvorčevića o obnovi sakralnih objekata na području Slavonske eparhije, koji su bili razoreni tijekom rata, te o potpori hrvatske Vlade bez čije pomoći dio tih objekata ne bi bio obnovljen.

Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom obnovom crkvenih objekata, posebice u Požegi hrama sv. Georgija, zatim u Jasenovcu, te u Pakracu, episkop Jurić ujedno je najavio da će se u Jasenovcu utemeljiti manastir, čiji bi iguman bio sadašnji monah Amfilohije.

Slavonski episkop na današnjem sastanku s požeškim biskupom također je izrazio nadu da će biti nastavljeni radovi na obnovi pravoslavnih crkvenih objekata.

Pročitajte više