Elementarna nepogoda proglašena za Slatinu i još tri obližnje općine

ŽUPAN Virovitičko-podravske županije, Stjepan Feketić, proglasio je elementarnu nepogodu za područje grada Slatine, te općine Sopje, Čađavica i Nova Bukovica, zbog oluja i "pijavica" koje su u dva dana nanijele milijunske štete na tim područjima.

Elementarna nepogoda "olujni vjetar s pijavicom", obilnom kišom i tučom zahvatio je 20. kolovoza 2007.  područje grada Slatine. Općinu Sopje jaka tuča praćena obilnom kišom i olujnim vjetrom zahvatila je istog dana, a dan kasnije na području općine Čađavica i Nova Bukovica, zabilježena je tuča koja je praćena obilnom kišom i jakim vjetrom.

Uslijed svega toga, došlo je do velikih šteta na ratarskim kulturama, povrću, voćnjacima, vinogradima, stambenim i gospodarskim objektima, stoji u priopćenju Županije. Zato su navedene Jedinice lokalne samouprave, navodi se, dužne odmah ili u što kraćem roku za svoje područje procijeniti nastalu štetu od elementarne nepogode.

Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda tih mjesta, dužna su podatke o procijenjenoj šteti dostaviti Županijskom Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, najkasnije do 28. rujna. 2007 godine, obavještava Županija.

Foto: DUZS

Pročitajte više