Elisabeth Fritzl tuži oca za nanesenu štetu

ODVJETNICI Elisabeth Fritzl najavili su kako će njihova klijentica protiv oca poduzeti pravne mjere zbog nanesene štete , a o kojim tužbama će se raditi znat će se sljedećih tjedana.

Tako je bar kazao odvjetnik Christoph Herbs koji zastupa i ostalo šestero djece austrijskog monstruma od kojih je troje cijeli život bilo zatočeno u podrumu. Herbs istražuje na koji bi način i oni mogli tražiti odštetu od Josefa Fritzla. "Upoznao sam Elisabeth sa svim pravnim mogućnostima podizanja višestruke tužbe te će ona, zajedno s djecom, odlučiti što će napraviti", kazao je Herbst za Telegraph.

U međuvremenu, liječnici koji brinu za obitelj izjavili su kako se njihovo stanje popravlja te da su već započeli s planovima o životu izvan klinike. Cijela obitelj, uključujući i suprugu Josefa Fritzla, Rosemarie, svakodnevno zajedno sudjeluju u terapijama.

Stanje Kerstin se poboljšava

"Krenuli smo sa savjetovanjem djece, osim što imaju pojedinačnu terapiju sada smo započeli i s grupnom", izjavio je ravnatelj klinike dr. Berthold Kepplinger. Napominje kako je djeci osigurana privatna obuka te da u slobodno vrijeme igraju kompjuterske igrice, stolni tenis i čitaju knjige.

Poboljšalo se i stanje 19-godišnje Kerstin koja boluje od nepoznate bolesti. Ona se nalazi u drugoj bolnici i liječnici su je stavili u stanje inducirane kome. "Posljednjih dana njeno stanje se poboljšalo i počeli smo je polako buditi iz kome. No, ne možemo znati koliko će taj proces trajati", kazao je dr. Albert Reiter.

Dr. Kepplinger se osvrnuo i na nedavni incident kada je tijekom okršaja s fotografom ozlijeđen zaštitar u bolnici. "Medijsko ludio mora završiti odmah. Ova obitelj treba vremena i mira. Zaštita njihove privatnosti je jako bitna za uspjeh terapije", poručio je.

J.M.
Foto: Bild

Pročitajte više