Elon Musk počeo intenzivno kupovati dionice Tesle

Foto: EPA

ELON Musk kupio je dionice Tesle u vrijednosti 10 milijuna dolara, a sljedeći ih tjedan namjerava kupiti još u vrijednosti 20 milijuna, javio je CNBC. Nakon što je za navedenih 10 milijuna dolara kupio 29.844 dionica, sada posjeduje oko 20 posto dionica tvrtke.

Podsjetimo, Musk je obećao da će kupiti dionice za 20 milijuna dolara nakon što je kažnjen od regulatorne agencije SEC (Američko povjerenstvo za vrijednosne papire i burzu) zbog tvitanja o Tesli. Musk je tijekom spornog tvitanja nagovijestio da želi kupiti cijelu kompaniju, no ubrzo nakon toga je odustao što je regulatorno tijelo ocijenilo kao pokušaj prevare.

Prema nagodbi sa SEC-om Musk i kompanija moraju platiti po 20 milijuna dolara kazne, svatko posebno, a kompaniju drugi predsjednik Uprave mora voditi najmanje tri sljedeće godine.

Prošli tjedan Musk je iz svoje biografije na internetskoj stranici Tesle uklonio podatak da je CEO kompanije, iako on to i dalje jest.

Nakon prošlotjednog izvještaja o pozitivnom dotoku gotovine u kompaniju i ostvarenih profita tijekom devet mjeseci ove godine cijena dionice Tesle je porasla za oko 9 posto.

Pročitajte više