Elon Musk više neće pušiti travu u javnosti, zabranila mu NASA

Screenshot: Joe Rogan Experience/YouTube

„AKO Elon Musk želi slati Amerikance u svemir, ne smije više na podcastu pušiti travu i piti viski“, rekao je Jim Bridenstine, čelnik svemirske agencije NASA-e.

Podsjetimo se, Elon Musk nedavno je u podcastu Joea Rogana pušio travu i pričao o dugim radnim satima, što se nikako nije svidjelo šefovima NASA-e. Stoga oni zahtijevaju od izvršnog direktora kompanija Boeing i SpaceX-u, koje za njih rade kapsule za astronaute, da se primjereno ponaša u javnosti, javlja The Atlantic.

„Takvo ponašanje uopće ne ulijeva povjerenje“, rekao je Jim Bridenstine u četvrtak na konferenciji za novinare.

NASA poslala inspekciju

Ranije ovog mjeseca, NASA je naložila inspekciju u tvrtkama Boeing i SpaceX kako bi istražila koja su točno pravila ponašanja na radnom mjestu u tim firmama i obavljaju li zaposlenici odgovorno svoj posao. Svemirska agencija nije dala jasno obrazloženje zbog kojih točno razloga šalje inspekciju u te kompanije, samo je u izvješću navela kako će provjeriti razinu sigurnosti na radnom mjestu.

“NASA će provesti sociološku procjenu u koordinaciji s našim komercijalnim partnerima kako bi se osiguralo da tvrtke zadovoljavaju NASA-ine kriterije sigurnosti na radnom mjestu, uključujući i okruženje u kojem je zabranjena uporaba opojnih sredstava“, pisalo je u izvješću NASA-e.

Jim Bridenstine je u četvrtak na konferenciji za novinare potvrdio kako je osobno zatražio inspekciju tih kompanija.

Musk neće više u javnosti pušiti travu

Bridenstine je rekao kako je nedavno razgovarao s čelnikom kompanija Boeing i SpaceX i kako mu je Musk obećao da neće više učiniti tako nešto.

“Da, razgovarao sam s njim. Vjerujete mi, Musku je bitna sigurnost astronauta u istoj mjeri kao što je i svima nama. Razumije kako se nije ponašao primjereno svojoj poziciji. Tako da nećemo više vidjeti da javno izvodi takve stvari“, rekao je Bridenstine.

Dodao je kako je i prije incidenta na podcastu namjeravao poslati inspekciju u te kompanije kako bi provjerio jesu li zadovoljene sve sigurnosne mjere navedene u ugovoru vrijednom 6,8 milijardi dolara jer i najmanji propust može uzrokovati smrt ili ozbiljnije ozljede astronauta i nanijeti ogromnu financijsku štetu svemirskoj agenciji.

Pročitajte više