EPILOG MASAKRA NA TREŠNJEVCI Mladić koji je brata blizanca zaklao zbog djevojke dobio 7 godina zatvora

Foto: Petar Glebov/ Pixsell

MIROSLAV Tomas kriv je za ubojstvo brata blizanca Vedrana Tomasa, a nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Zagrebu osuđen je na sedam godina zatvora.

Podsjetimo, u prvim satima 2013. godine Miroslav je u zajedničkom stanu ubio brata Vedrana, a pred očima njegove djevojke Dolores.

Mladog muškarca se, kako je stajalo u optužnici podignutoj nedugo nakon ubojstva, teretilo da je oko 4,30 sati 1. siječnja 2013. u Zagrebu, u stanu u kojem je živio zajedno sa svojim bratom blizancem i njegovom djevojkom, nožem ubo brata u lijevu stranu prsnog koša, s ciljem ubojstva. Brat je od ozljede preminuo. Suđenje je počelo u jesen 2015. godine.

Slučaj je u prvim tjednima 2013. godine punio medijske stupce. Istraživanje je utvrdilo kako su se Miroslav i Vedran Tomas i ranije fizički i verbalno sukobljavali, a tijekom spornog događaja su zajedno s 23-godišnjakinjom boravili u stanu i konzumirali razna alkoholna pića, nakon čega je Miroslav ubio Vedrana. Na mjestu događaja pronađen je pištolj kojeg je ubojica nabavio i ilegalno posjedovao te je izuzeto više noževa.

Sud je nakon četiri godine ustanovio da je Miroslav kriv za ubojstvo brata.

 

Pročitajte više