Evo zašto treba gay parada: Biste li se ovako okretali i za ´straight´ parom koji se drži za ruke?

HOMOSEKSUALCI imaju sva prava, nema potrebe da paradiraju ulicama. Zašto bismo ih trebali gledati? To su česti komentari koji se mogu čuti uoči održavanja gay parada na ovim prostorima.

Otkazana Parada ponosa u Beogradu, veliki neredi koji su izbili na splitskoj gay paradi samo su dokaz kako je društvo s Balkana i dalje silno netolerantno prema skupinama drugačije seksualne orijentacije. 

Zbog takvih stavova naše smo sugrađane stavili u poziciju građana drugog reda koji, među ostalim, na ulici ne mogu izraziti svoju ljubav prema osobi istog spola, jer će u najmanju ruku postati objektima "buljenja", što je također izuzetno neugodno iskustvo.

A da je tome tako, dokazuje video postavljen na YouTube koji prikazuje dva muškarca koji se drže za ruke i hodaju ulicama Banje Luke. Video je nastao 1. listopada ove godine, dan uoči otkazane Parade ponosa u Beograda, i pretpostavlja se kako je napravljen u svrhu svojevrsnog eksperimenta o reakcijama ljudi na istospolne parove.

I dok hetero osobe možete vidjeti na svakom koraku kako se ljube, gay osobe se ne mogu ni držati za ruke, a da ne privuku neželjenu pažnju.

Uostalom, uvjerite se sami. 

Pročitajte više