Ferenčak: Kakve stavove ima Zoran Milanović?

"CILJ HNS-a na predstojećim parlamentarnim izborima je 17 mjesta u Saboru, te barem četiri do pet naših ljudi u Vladi", izjavio je na jučerašnjoj pressici u Karlovcu glavni tajnik HNS-a, Srećko Ferenčak, a prenosi Radio Mrežnica.

Ferenčak je dodao kako je takav omjer snaga potreban u svrhu ostvarenja zacrtanih programa stranke, a kao najvažnije pitanje na koje HNS stavlja naglasak naveo je gospodarstvo.

Glavni tajnik je kao strateške ciljeve stranke naveo obrazovanje, socijalnu zaštitu, pravedno društvo i decentralizaciju države.

Ferenčak se osvrnuo i na pitanje popularnosti Zorana Milanovića, te naglasio kako HNS svoju kampanju ne prilagođava u odnosu na SDP, niti bilo koju drugu stranku.

"HNS svoju kampanju osmislio još prije godinu dana i sadržajno ništa neće mijenjati", izjavio je Srećko Ferenčak, usporedivši nagli rast popularnosti predsjednika SDP-a, sa rastom popularnosti Borisa Mikšića na predsjedničkim izborima.

"Dobio je čovjek (Mikšić op.a.) 20 posto glasova na predsjedničkim izborima, mislim da čak nije imao ni hrvatsku putovnicu. Ne mislim da je gospodin Milanović osoba slična njemu, ali kakve on ima stavove, što zastupa?", pita se Ferenčak, naglasivši kako je normalna pojava da novo lice u politici, među biračima bude prepoznato kao pozitivna promjena, ali da sadržaj Milanović tek treba pokazati.

"Nakon odlaska Račana pokazala su se mnoga lutanja u SDP-u i ja se nadam da će se oni uspjeti dogovoriti koju politiku i ideologiju zapravo zastupaju" kazao je Ferenčak, te dodao kako HNS-u odgovara jak SDP, ali "pravi odnos snaga znat će se tek nakon izbora".

"Radimir Čačić do sad je već obišao 250 gradova i općina. S predstavljanjem HNS-ovih programa nastavit će 4. rujna u njih još 60", najavio je daljnju kampanju HNS-a Ferenčak, naglasivši kako je HNS jedina stranka koja je prije svih napisala svoje programe, te ih već i prezentirala biračima.

Ma.N.

Pročitajte više