Ferlin kao Thompson: "Za Istru pronti!"

INSPIRIRAN skladbom "Bojna Čavoglave" autora i izvođača Marka Perkovića Thompsona, radijski i televizijski voditelj Robert Ferlin napisao je stihove pjesme "Za Istru pronti" te je i ispjevao u skladu sa čuvenim glazbenim predloškom, pa se naprasno našao među češće izvođenim video uradcima na internetskoj stranici YouTube.

Ferlin je "stvar" skladao iz zafrkancije, a pritom mu ni na kraj pameti nije bilo da nekog uvrijedi ili da pošalje nekakvu političku poruku. Poznatog voditelja na pjevački angažman potaknulo je podizanje medijske prašine oko Thompsonovog koncerta u pulskoj Areni, a stihove je u desetak minuta sročio prije otprilike mjesec dana.

U svojoj pjesmi "Za Istru pronti" veliča istarsku malvaziju, ombolo i pršut, a otpjevao ju je prvi put u svojoj matičnoj kući, na valovima Radija Rijeka. Ferlin ističe kako mu nije palo na pamet da će njegov uradak završiti na internetskim portalima, a ujedno naglašava da ne namjerava započinjati glazbenu karijeru.

Reži pršut, kumbasicu pa i ombolo

Ferlinova pjesmica počinje poklicima "Za Istru pronti!", nakon čega slijedi:

"U Istri na izvoru rijeke Dragonje, ust’o Kajin da obrani stare zidine, stoji Zrman do Zrmana, mi smo Istrani, neće Thompson u Arenu dok smo živi mi.

Reži pršut, kumbasicu, pa i ombolo, goni kozu, boškarina, forca maneštro. Sve se diže što je naše, sad kantaju svi malvaziju krasna zemljo dala si nam ti."

Ig.M.
Foto: Pixsell

Pročitajte više