FESTIVAL HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE 3. SRPNJA U ZAGREBU

Pred nama je razdoblje kad tradicionalno najviše surađujemo s našim iseljenicima, izjavio je na konferenciji za novinare u povodu skoroga gostovanja mladih hrvatskih iseljenika u Matici hrvatskih iseljenika, njezin ravnatelj Nikola Jelinčić.

Očekujemo da će u festivalima, školama, tečajevima, i drugim projektima ovoga ljeta sudjelovati dvije tisuće mladih Hrvata iz iseljeništva, rekao je Jelinčić i dodao kako mnogi po prvi put dolaze iz 15 različitih zemalja.

U dvorani Lisinski 3. srpnja počet će 38. tamburaški festival Omladinske kulturne federacije Hrvatske bratske zajednice (HBZ), rekao je Jelinčić i dodao kako je pokrovitelj festivala predsjednik države Stjepan Mesić.

Mi će mo našim gostima večer ranije prirediti koncert njihovih omiljenih skladbi u izvedbi Lada, Tamburaškoga orkestra HRT-a i solo pjevača, koji su ih posjećivali posljednjih godina, najavio je Jelinčić i dodao kako će pokrovitelj proslave 110. obljetnice HBZ-a biti hrvatska Vlada.

Najavio je i održavanje Hrvatsko-kanadskoga folklornog festivala 11. srpnja u Splitu i početak rada Ljetne škole hrvatskoga jezika i kulture.

Skupine hrvatskih iseljenika koje dolaze na festivale nastupat će po Hrvatskoj i BiH.

(Hina) xmk ymc

Pročitajte više