Fidel Castro: Izrael će napasti Iran, svijet je na rubu nuklearnog rata

BIVŠI kubanski predsjednik Fidel Castro je napisao kako će napad Izraela na Iran dovesti do "krvavog rata sa neizvjesnim globalnim posljednicama".

Castro je u članku u državnim novinama dodao i kako će se taj rat sigurno pokrenuti te da uopće "nema sumnje u to". Izrael je posljednjih tjedana upozoravao Teheran da bi mogao pokrenuti vojni napad na nuklearna postrojenja, a mogućnost takvog udara se povećala nakon izvještaja UN-ove Međunarodne agencije za nuklearnu energiju koja je optužila Teheran da je radio na razvoju nuklearnih bojnih glava.

"Genocidni cinizam"


Castro je upozorio kako će taj izvještaj UN-a dovesti "svijet na rub nuklearnog rata". Dodao je kako Izrael ima veliki broj nuklearnih bombi koje mogu pogoditi bilo koju točku u Europi, Aziji, Africi ili Oceaniji.

U članku pod naslovom "Genocidni cinizam" napisao je da je "NATO jedva prošlog mjeseca završio operaciju u Libiji, a već sada je na putu rata u Iranu. SAD ili "Yankee Empire" je optužio zajedno sa Velikom Britanijom i Izraelom pokreću rat protiv Irana.

Pročitajte više