FILM "JE LI JASNO PRIJATELJU" NA FESTIVALU U LOS ANGELESU

Hrvatski film "Je li jasno, prijatelju?" Dejana Aćimovića uvršten je u službeni program Freedom Film Festivala u Los Angelesu, što je trideseti međunarodni filmski festival na kojem se taj film prikazuje.

Redatelj filma bit će gost tog festivala, koji će se održati od 23. do 25. siječnja u Laemmle Music Hall Theatre na Beverly Hillsu.

Na Freedom Film Festivalu prikazuju se filmovi redatelja iz zemalja novih demokracija u Europi, bivših komunističkih država koje bi se uskoro trebale pridružiti Europskoj uniji.

"Cijenimo njihovu kreativnost, vizualni talent i vještinu pričanja filmske priče, kao i ono što nas mogu naučiti o poštenju i hrabrosti", stoji u programskoj knjižici Festivala.

Film "Je li jasno, prijatelju" kroz priču o Martinu, osuđenom na višegodišnju zatvosku kaznu zbog namještenog ubojstva, govori o nasilju i policijskoj torturi u jednom zatvoru bivše Jugoslavije.

Redateljski prvijenac glumca Dejana Aćimovića premijeru je imao krajem studenog 2000. On je i scenarist filma, a za mušku epizodnu ulogu zatvorskog čuvara dobio je "Zlatnu arenu" na Pulskom filmskom festivalu. Glume još Milivoj Beader, Ivan Brkić, Mustafa Nadarević, Božidar Orešković, Rade Šerbedžija, Petar Mirčevski.

Pročitajte više