FILM O COLEU PORTERU NA ZATVARANJU 57. FILMSKOG FESTIVALA U CANNESU

Film "Delovely", romansirana biografija američkog skladatelja Colea Portera u režiji Irwina Winklera, prikazat će se izvan konkurencije na zatvaranju filmskog festivala u Cannesu 22. svibnja, objavili su u četvrtak organizatori. L

U filmu glume Kevin Kline, Ashley Judd i Jonathan Pryce, a pojavljuju se i neke od velikih zvijezda suvremene pop i rock scene poput Alanis Morissette, Robbieja Williamsa, Lare Fabian, Natalie Cole, Sheryl Crow, Elvisa Costella i Diane Krall.

57. filmski festival u Cannesu (od 12. do 23. svibnja) na taj će način "proslaviti 80. obljetnicu mitskog studija Metro-Goldwyn-Mayer, s hommageom kojemu će prisustvovati zamjenik potpredsjednika MGM-a Chris McGurk.

Film će biti prikazan neposredno nakon objave dobitnika nagrada, koja će se ove godine održati u subotu navečer (umjesto uobičajene nedjelje). Večer će se nastaviti vatrometom u canneskom zaljevu i koncertom uživo koji će se protegnuti kasno u noć. Sutradan, 23. svibnja, završna večer festivala rezervirana je za projekciju dobitnika Zlatne palme.

Winklerov film naslov je dobio po pjesmi Colea Portera "It's de-lovely". Kevin Kline tumači Portera, Ashley Judd njegovu suprugu Lindu. Redatelj Winkler, ugledni producent, četiri puta nominiran i jednom dobitnik Oscara ("Rocky", 1977.), godine 1991. predstavio je u Cannesu svoj prvi film - "Guilty by Suspicion" u službenom programu.

Festivalski žiri predvodit će ove godine američki redatelj Quentin Tarantino. Festival će otvoriti novi film Pedra Almodovara - "Loš odgoj", u srijedu 12. svibnja.

Službeni program 57. filmskog festivala u Cannesu trebao bi biti objavljen polovicom travnja.

(Hina) xbnš ybnš

Pročitajte više